Rezultate căutării
Câteva cuvinte despre vaginism

Câteva cuvinte despre vaginism

Tot mai mulți oameni se plâng de vaginism, mai ales acum că noțiunea - incapacitatea de a avea un raport sexual - este relativ bine cunoscută. Dar ce este în spatele lui? Expertul Idelyn oferă un rezumat al problemei.


Experții obișnuiau să creadă că motivul din spatele vaginismului era o nepotrivire anatomică – poate un vagin prea strâmt, sau un penis ce s-a dovedit a fi prea mare. Astfel, principala terapie este dilatarea, cu ajutorul unor dispozitive de diferite mărimi. Aceste instrumente sunt destul de similare cu dildo-urile sau vibratoarele găsite în sexshop-urile moderne.

Vaginismul are legătură cu incapacitatea de a obține o penetrare. Etanșeitatea este cauzata de contracții involuntare ale mușchilor pelvieni din jurul vaginului. Femeile cu un caz grav de vaginism nu pot nici măcar să fie examinate de un medic ginecolog, pentru medicul nu poate introduce nici măcar un deget. Cele mai multe femei experimentează dureri severe, chiar înainte de încercarea propriu-zisă de penetrare mai adâncă.

 

Care sunt cauzele vaginismului?

  1. O experiență sexuală negativă din copilărie (de exemplu, un pervers care și-a arătat bijuteriile, sau un bărbat adult care a încercat să se apropie mult decât era cazul).
  2. Copiii s-au jucat un joc care a implicat încercarea de a insera un obiect in vagin.
  3. Un tânăr sau un bărbat adult a hărțuit fata (copiii de 6-8-10 ani sunt capabili să violeze o fată chiar și fără ejaculare!)
  4. Persoana are o personalitate infantilă.
  5. Se teme de durere, în general.
  6. Se teme în special de durere legată de organele genitale (a văzut sau a auzit un act sexual ca și copil, probabil la părinți, a auzit o poveste despre naștere dureroasă sau sex dureros) - copii percep sexul ca pe un act agresiv.
  7. Cineva a încercat să o violeze, sau chiar a reușit, și, probabil, vaginul a fost rănit în acest proces. (Aceste lucruri se pot întâmpla chiar și cu un partener de care persoana e îndrăgostită)
  8. Poate fi somatizarea a unui blocaj mental brusc în cazul femeilor mature. Acesta este asociat cu o emoție negativă

Cele mai multe dintre aceste femei au nevoie de îngrijire emoțională, în primul rând, și atunci când ea poate lua lucrurile mai ușor, următorul pas este să se obișnuiască cu introducerea unui deget, sau cu o examinare de către un medic - nu cu diverse instrumente de la început, ci cu ajutorul degetului partenerului, cu masaje ușoare, delicate. Este nevoie de multă răbdare, iar unii parteneri au tendința de a se plictisi și de a se lăsa păgubași. In multe cazuri, pacientele caută ajutor profesional atunci când doresc un copil, și abia atunci expertul află despre incapacitatea lor de a avea contact sexual. Există chiar și cazuri de căsătorii fără contact sexual.

În ansamblu, o femeie care se confruntă cu aceste probleme nu are o relație bună cu vaginul ei. Cu toate acestea, un alt motiv pentru care este important să accepte și să aibă grijă de vagin, este pentru a fi în măsură să ducă o viață sănătoasă din punct de vedere sexual.

Vaginismul este o condiție pe care multe femei nu o recunosc din prea multă rușine. Citește articolul nostru legat de problema vaginismului.

Care sunt experiențele blogger-ului nostru care a trecut prin chinul vaginismului? Citește povestea ei.

Este important lucru de știut și că infecțiile vaginale sunt foarte rar transmise prin contact sexual. Chiar dacă pare neobișnuit, aceste tipuri de infecții sunt normale în viața unei femei. Crezi că știi totul despre infecțiile vaginale?

Pentru informații specifice citește și răspunsurile experților.


în sus