Rezultate căutării
Oare trăim într-adevăr într-o societate pudică?

Oare trăim într-adevăr într-o societate pudică?


Chiar și o propoziție simplă ca "trăim într-o societate pudică" are un fundal foarte complex. Un motiv important pentru asta ar putea fi lipsa de educație. Dacă ne uităm atent, vom vedea că în multe țări, educația sexuală, măsurile anticoncepționale, de planificare a familiei sau de creșterea copiilor nu sunt încă introduse în curriculum-ul național. Deși trăim în secolul 21, copiii se consultă adesea reciproc pentru informații cu privire la sex și la corpul lor.

De ce trebuie să renunțăm la această atitudine pudică in societate? În primul rând, copiii pot găsi cu ușurință lucruri pe internet, pe care părinții nu le vor spune din cauza pudicității pe care o au. Dar faceți o mică încercare: tastați cuvântul "vagin" în Google și vedeți singuri rezultatele. Probabil vă va face să vă întrebați dacă merită să vorbiți cu copiii voștri despre adevărul gol-goluț sau să lăsați Internetul să o facă în schimb.

 

Putem defila dezbrăcați prin casă? Când va deveni mai puțin firesc pentru un copil?

Vorbind de adevărul gol-goluț: mulți oameni m-au întrebat dacă pot petrece timp acasă fără să poarte îmbrăcăminte. Am întâlnit și o mamă căreia i-a fost teamă să-și lase fetița de doi ani în cada de baie, cu un băiețel de aceeași vârstă. Ei bine, spectrul este larg cu privire la modul în care familiile abordează această temă: unii se simt complet firesc dezbrăcați, iar alții le interzic celor dragi sa umble prin casă fără tricou și pantaloni măcar.

Este important să știți că copiii încep să se simtă inconfortabil în legătură cu corpul uman gol in jurul vârstei de 8 ani. Acesta este, de asemenea, momentul în care încep să pună întrebări în legătură cu diferențele detaliate dintre fete și băieți. În timp ce la vârsta de 3 ani, ei întreabă doar ce părinții fac pipi în moduri diferite, la vârsta de 8 ani sunt interesați de naștere, sărut, sex și bebeluși.

Uneori, părinții sunt îngrijorați cu privire la fiicele lor mai devreme decât de fiii lor. Când au o fetita, nu mai vorbesc despre nuditate și încetează să defileze prin casă dezbrăcați în prezența ei mai devreme.

Din păcate, acest lucru le face viața fetelor mai grea. Majoritatea părinților nu își dau seama că, dacă-și lasă fetița să-și vopsească unghiile, să se dea cu ruj, să-și pună tatuaje strălucitoare si să poarte tocuri înalte, încurajează de fapt dezvoltarea lor sexuală și o fac să se întâmple mai devreme. În același timp, ei nu reușesc să-i ofere un "manual de utilizare" și nu spun nimic despre subiecte cum ar fi vaginclitorisovare - toate lucrurile în care constă esența de a fi femeie.

Depinde de fiecare familie când începe să discute despre nuditate și despre diferența dintre corpul bărbatului și al femeii, dar un lucru este sigur: toți copiii vorbesc despre astfel de lucruri încă de la grădiniță.

Băieții sunt, desigur, într-o postură diferită: pentru ei, face parte din igiena de zi cu zi să-și "tragă penisul în sus". Pediatrul va acorda, de asemenea, atenție la o posibila fimoză și va consilia părinții cum s-o evite. Mai târziu, depinde de modul în care familia continuă să discute despre acest subiect. Oricare ar fi situația, este foarte important să se discute și cu băieții despre sex.

Cum e bine să procedăm?

Se întâmplă adesea ca o fetiță să vorbească despre păsărica ei la grădiniță și bona să îi mustre pe părinți pentru că i-a fost rușine să răspundă la întrebare în fața celorlalți copii.

Ce ar trebui să facem, dacă ne dorim o abordare diferită? Cum și când ar trebui să vorbim despre sex cu copiii noștri? Următoarea listă s-ar putea să fie de ajutor, cu toate că educația sexuală depinde de copiii noștri și de cât de mulți frați au. Nu este neobișnuit pentru frații mai mari să înceapă să discute astfel de lucruri cu cei mici, înainte de a o face părinții.

Orice am face, este important să vorbim constant și treptat despre astfel de lucruri și să folosim cuvinte pe care copiii le înțeleg.

3-5 ani: Lăsați fetele și băieții să facă baie împreună. Nu vorbiți despre rușine sau despre sfială. Dacă observă că sunt diferiți, spuneți-le că așa este și că e un lucru firesc.

6-7 ani: Puteți citi cărți despre corpul uman și vă puteți examina propriile corpuri împreună. De la această vârstă, le puteți spune, de asemenea, cum „se fac” copiii, cum cresc în burta mamei și cum se nasc.

8-10 ani: Puteți folosi diferența dintre fete și băieți pentru a explica scopul ei în dragoste, în întemeierea unei familii, în nașterea și creșterea unui copil.

9-12 ani: Ar fi bine să le pregătiți pe fete pentru menstruație și tot ce vine odată cu ea, inclusiv cumpărându-le produse de igienă. Astăzi există tampoane destinate special adolescentelor, iar cumpărarea lor poate fi o minunată experiență mamă - fiică.

13-15 ani: A venit timpul pentru o educație sexuală detaliată. Dacă nu vreau să vorbesc despre asta cu fiica mea, este o idee bună să organizez o petrecerea de fete pentru ea și prietenele ei, unde un oaspete expert, ca medicul ginecolog, poate răspunde la toate întrebările lor (chiar și prin e-mail în prealabil).

Luați lucrurile treptat și asta va ajuta ca procesul să se întâmple natural în loc să fie perceput ca înfricoșător sau misterios. De asemenea, este foarte important ca prima întâlnire cu sexualitatea și sexul să se întâmple într-un mediu sigur, pe un fundal emoțional pozitiv. Dacă singurul cuvânt pe care-l știe copilul e "futut" asta poate avea un efect de lungă durată asupra dimensiunii emoționale a vieții sale amoroase.

Nou: Folosește Beliema Effect timp de zece zile și vei scăpa de infecția vaginală.

Colegii și prietenii sunt foarte importanți pentru fiecare copil la școală. Părinții ar trebui să discute întotdeauna cu profesorul când și cum vor fi discutate sexualitatea, protecția și igienă în clasă. În cazul în care profesorul nu se simte pregătit, ar fi bine să invite psihologul școlar sau un alt expert la clasă.

Exemple bune

O mamă - văzând dezvoltarea sexuală a fiicei sale - și-a dat seama că ea și câteva dintre prietenele ei vor avea prima lor menstruație mult mai devreme decât se aștepta. A discutat cu dirigintele și au convenit cu privire modul în care ea își va pregăti fiica acasă pentru menstruația apropiată și pentru schimbările de igienă care vin odată cu ea.

Pentru informații specifice citește și răspunsurile experților.

Știai că două treimi din femeile din Europa Centrală și de Est s-au confruntat cu infecții vaginale cel puțin o data in viața lor? Ce este însă șocant este faptul că cele mai multe dintre ele nu au nici o idee despre cauze și despre cum să le evite. Cu ajutorul expertul nostru ginecolog clarificăm câteva concepții greșite comune despre infecțiile vaginale.


în sus