Rezultate căutării
Cinci povești despre vagin despre care nu vorbim

Cinci povești despre vagin despre care nu vorbim

Există doar un singur cuvânt adecvat, acceptabil pentru organul sexual feminin în întreaga lume, și acela este cuvântul "vagin": un cuvânt împrumutat din latină, care înseamnă teacă. Vagin este un termen medical, cu un ton serios, dar toate sinonimele sale suna copilărește, sau chiar vulgar.


Avem tendința să evităm să vorbim despre asta, chiar dacă, probabil, toată lumea are o poveste care ar fi putut avea un final diferit, dacă ar fi fost în stare să vorbească mai deschis despre organele genitale. La urma urmei, vaginul este un organ care ar trebui legat de a dărui bucurie și viață...

La vârsta de 11 ani

Am studiat în străinătate timp de patru ani din cauza serviciului părinților mei, și timpul petrecut în Arizona mi-a arătat cum copiii din întreaga lume se lupta cu dificultatea de a vorbi despre părți ale corpului lor. În urma orei de educație sexuala din clasa a cincea, colega meu Linda a crezut că e însărcinată timp de cel puțin o jumătate de an. Expertul a subliniat că o femeie nu are menstruație în timpul sarcinii, și Linda nu avea încă menstruație la momentul respectiv. Luni de zile, fetei i-a a fost teribil de frica că poate naște în orice clipă: n-a dormit nopți din cauza aceasta, dar nu a vorbit despre temerile ei. Poate cel mai ciudat lucru în această poveste nu este chiar că ea a înțeles ceva greșit în clasă, ci faptul că nu a avut pe nimeni cu care să discute despre cele mai intime sentimente și gânduri ale ei. Pe de altă parte, nu e de mirare că a avut dificultăți în a discuta despre organele sale genitale: abia avem cuvinte pentru a denumi aceste lucruri!

La vârsta de 14 ani

Când aveam în jur de paisprezece ani, unele dintre fetele mai curajoase vorbeau într-una despre părțile lor intime, comparându-le reciproc. Emma era o fată strălucită, înaltă, bine dezvoltată; toată lumea o admira pentru aspectul ei și felul ei de a fi deschis și încrezător. Odată, când vorbeam despre corpurile noastre, ea a început să plângă cu lacrimi tăcute. Nu am avut nici o idee ce se întâmplă, până când - ani mai târziu - a recunoscut adevărul: la vremea aceea, îi era incredibil de rușine cu părul ei pubian roșcat. Toate imaginile pe care le vedea erau cu femei tinere cu păr pubian brun sau negru, sau total inexistent. Pentru mult timp, a crezut că e un fel de ciudățenie pentru că are păr roșcat intre picioare.

La vârsta de 22 de ani

Aveam douăzeci și doi de ani când m-am epilat complet cu ceară, inclusiv în zonele intime. Aveam de gând să fac dragoste cu prietenul meu de atunci, și a vrut să fiu perfectă. "Wow, este destul de gros, te-ai putea pierde în el ani în șir!" - a spus cosmeticiana, clătinând din cap. Mă epilasem cu lama mai bine de zece ani, sigur că era gros. În cele din urmă, am pierdut mai multă piele decât păr, dar cel puțin nu mi-am pierdut demnitatea.. Cu toate acestea, nu am mai avut curajul de a merge la cosmetică ani de zile după aceea.

La vârsta de 29 de ani

O colegă de-a mea a murit de cancer de col uterin, la douăzeci și nouă de ani. Am avut ocazia s-o văd transformându-se într-un schelet, am văzut-o pierzându-și părul, și mai târziu și dinții. Era mai mult o umbră a celei care fusese, chiar dacă o știusem o fată fericită, fără griji, care iubea petrecerile și era regina nopții, visul multor bărbați. Mi-am dat seama mult mai târziu că niciodată nu avusese o relație adevărată, fericită atunci când fusese sănătoasă. Cu toate acestea, în umbra morții părea că și-a găsit dragostea adevărată. Chiar s-a căsătorit cu prietenul ei, și s-au ținut de mână ca și cum ziua de mâine n-ar fi existat. Emma nu și-a pierdut doar uterul atunci, ci și vaginul. Iar vaginul artificial îi provoca mai multă durere decât bucurie. Mi-o amintesc spunându-mi că, dacă ar fi trebuit să i se extirpe și clitorisul s-ar fi dus în Belgia pentru a se înscrie pe lista de eutanasiere. A murit la scurt timp după aceea.

La vârsta de 34 de ani

Ana încerca să rămână însărcinată de mai bine de patru ani, fără succes. Experții îi spuneau că făcea tot ce trebuie: ducea un stil de viață sănătos, avea parte de sex grozav cu partenerul ei în timpul ovulației, si nu exista nici un semn de tulburare organică în fundal. Femeia de 34 ani plângea de mama focului de câte ori avea menstruație, astfel încât, în prag de depresie, a apelat la un psiholog. A fost prima dată când a reușit să vorbească despre o traumă din copilărie pe care nu îndrăznise niciodată până atunci să o înfrunte: unchiul ei o violase când avea șapte ani, și o amenințase că, dacă va vorbi vreodată despre abuz, îi va omorî mama. Tânăra nu vorbise despre experiența ei până atunci, iar psihologul a ajutat-o ​​să facă față traumei. Expertul a încurajat-o să se confrunte cu ce i se întâmplase, și să-și împărtășească experiența traumatică întregii familii, ceea ce a și făcut. Două luni mai târziu, testul ei de sarcina a ieșit pozitiv...

Nou: Folosește Beliema Effect timp de zece zile și vei scăpa de infecția vaginală.

De multe ori mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă aceste fete și femei ar fi avut șansa să vorbească despre corpul lor - și sentimentele legate de vaginul lor - mult mai devreme. Ai îndrăzni să vorbim despre al tău...?

Iar dacă începi să vorbești și îți mai și place sexul ajungem la subiectul următor... ești mironosiță sau fată rea?


în sus