Rezultate căutării
Din pat la toaletă: de ce ar trebui ca fetele să facă pipi după sex?

Din pat la toaletă: de ce ar trebui ca fetele să facă pipi după sex?

Sexul s-a terminat. Vă bucurați împreună de un moment de intimitate când tu trebuie să te ridici ca să faci pipi. Te poți simți vinovată că întrerupi acest moment sau te poți întreba ce crede despre tine când închizi ușa în urma ta. Mersul la toaletă după sex poate fi jenant din mai multe motive, dar este foarte important pentru sănătate. Cum să abordezi astfel de chestiuni fără jenă?


În timp, întrebările legate de igiena intimă apar în fiecare relație. Odată ce v-ati apropiat mai mult, afli lucruri despre igiena intimă a partenerului tău și cum percepe el obiceiurile tale legate de igienă. Pentru o relație sănătoasă și funcțională, cel mai important factor este deschiderea de a vorbi și despre aceste subiecte.

 

 

Îmi pare rău, dragule, dar trebuie să merg la toaletă

Noi, fetele, știm că anatomia noastră (orificiul uretrei și anusul sunt aproape una de cealaltă) ne face mai predispuse la infecții urinare, de aceea trebuie de mici să fim atente și să evităm aceste probleme. În același timp, este posibil ca bărbații să nu fie conștienți de aceste lucruri întrucât ei suferă mult mai puțin de acest tip de afecțiuni și au și obiceiuri legate de igienă complet diferite. În afară de mersul la toaletă și la plajă, și activitatea sexuală crește riscul de infecții. Înainte de contactul fizic este recomandat să-ți cureți zona intimă (duș, șervețele umede), dar nu trebuie să ratezi igienizarea de după sex și nici urinatul, deoarece asta ar ușura accesul bacteriilor care au ajuns acolo în timpul actului sexual sau a celor care se aflau deja acolo (de cele mai multe ori E.coli) către uretră spre vezică, dându-le voie să se înmulțească acolo, cauzând infecții urinare.

Simptomele infecțiilor de tract urinar includ dureri sau usturimi în timpul urinatului care sunt agravate de nevoia de a urina din ce în ce mai des (de multe ori la 10 minute) și de senzația că vezica este plină. Alte simptome sunt urina tulbure sau cu miros înțepător și sensibilitate a pelvisului. Dacă ai una din aceste probleme, te sfătuim să mergi la doctor. Pentru o mai bună îngrijire a tractului urinar, îți recomandăm ca la primele semne de disconfort de acest fel să iei Urinal Akut, un supliment nutritiv care conține extract concentrat de merișoare, vitamina D și extract de splinuță care ajută la îngrijirea tractului urinar.

Este mult mai ușor să previi infecții urinare decât să le tratezi. O igienă intimă corectă joacă un rol important în prevenirea infecțiilor, la fel ca mersul la toaletă după fiecare raport sexual.

Cum să vorbesc despre asta?

Acestea nu sunt subiectele de discuție favorite la niciun început de relație. Nu știi prea multe despre partenerul tău și există situații care te fac să roșești, dar cu timpul ele vor deveni sigur teme firești de discuție. Nu ar trebui să fie o problemă într-o relație sănătoasă ca unul dintre parteneri să dorească să discute despre un subiect puțin jenant. Este indispensabil ca amândoi să se simtă confortabil în orice situație, așa că începe discuția atunci când petreceți mai mult timp împreună. Nu te simți ciudat pentru că, în majoritatea cazurilor, bărbații vor să discute despre asta, le este doar mai greu să inițieze ei discuția. Dacă și ție îți este greu, fă o glumă pentru a detensiona situația și a putea ajunge la miezul discuției și la detaliile stânjenitoare.

În afară de a discuta, este bine să aveți un program comun care să includă activități simple, cum ar fi să faceți duș sau să cumpărați produse de igienă împreună. În acest fel vă arătați unul celuilalt ce vreți să spuneți prin ’ideal’ (de exemplu un miros) și veți găsi stânjenitoare din ce în ce mai puține lucruri.

Ține minte că importanța chestiunilor legate de igienă merge peste așteptările și gusturile tale. Săritul peste un duș crește riscul de infecții bacteriene sau micotice. Evitarea infecțiilor de tract urinar nu înseamnă automat și evitarea infecțiilor vaginale produse de ciuperci. Desigur, acestea din urmă nu apar neapărat, iar o igienă mai puțin riguroasă nu este principalul motiv al apariției infecțiilor micotice, dar cu siguranță le favorizează.

Deci, pentru a sumariza, o comunicare deschisă este indispensabilă. Totuși, dacă apar probleme, este de dorit să mergeți împreună la doctor, ceea ce nu numai că vă va garanta un tratament corect, dar vă va și crește încrederea în relație.

(Sursa: WEBBeteg – M.J., Experți: Judit Lesznyák M.D., medic pediatru, Mrs. Áfra Viktória Máté, psiholog)


în sus