Bine ați venit în clubul posesoarelor de vagin neinformate

Vaginul meu a fost cu mine din ziua în care m-am născut, totuși nu îl cunosc atât de bine pe cât ar trebui. Oricât de stupid ar putea suna acest lucru trebuie să admitem: adânc în interiorul vostru şi voi simțiţi la fel. Dacă v-ați întrebat vreodată dacă "punctul G" este acelaşi cu clitorisul sau dacă v-ați simțit nedumerite uitându-vă la vagin cu ajutorul unei oglinzi (dacă ați făcut vreodată asta), atunci bine aţi venit in “Clubul posesoarelor de vagin neinformate”. Miliarde de femei din întreaga lume nu pot spune cu adevărat dacă mirosul secreţiei vaginale este normal sau nu. Sună amuzant, însă este ceva serios.

S-ar putea să vă întrebaţi cum m-am gândit la acest subiect, așa că lăsaţi-mă să mă întorc la momentul în care a început această epifanie. Zilele trecute am avut o infecție vaginală. Îmi amintesc că întotdeauna mi s-a spus că infecțiile vaginale sunt cauzate de ciuperci. Am căutat pe Google "tratament vaginal împotriva ciupercilor", am găsit nişte pastile și le-am folosit. Au eşuat teribil, iar după câteva zile de scărpinat pe ascuns sub birou, am decis să merg la doctor. Acolo, am aflat în cele din urmă că nu toate infecțiile vaginale sunt cauzate de ciupercă și, de fapt, bacteriile provoacă peste 50% din acestea. Am fost surprinsă, dar experienţa s-a încheiat cu sentimentul de "lecție învățată".

 

Și destul de curând, infecția vaginală m-a lovit din nou. Dar acum știam exact ce să fac: google it. Pe scurt, m-am surprins privindu-mi propria secreţie, încercând să îmi dau seama dacă are aspect de brânză sau de iaurt pentru a afla dacă am bacterie sau ciupercă. De asemenea, am căutat cum arată şi ce înseamnă acest aspect brânzos, pentru că nu prea sunt expertă în brânză. Și din moment ce aceste căutări nu au fost de ajutor, m-am dus la următorul punct de control de pe listă: "mirosul". Dacă nu pot spune care este diferența dintre brânză și iaurt, imaginaţi-vă cum a fost cu diferenţa dintre mirosul de pește şi cel de drojdie. De ce ar trebui să știu cum miroase drojdia? "Drojdia", noul parfum creat de "un brand de lux din Paris". Din fericire, am aflat că unele produse funcționează pentru ambele cazuri. Așa că am închis fericită fila Google și mi-am jurat să nu mai caut niciodată aceste cuvinte cheie.

Concluzia din toată această poveste este următoarea: există atât de multe informații utile, încât ar trebui să învățăm totul despre vaginul nostru, dar există și o mulțime de prostii. Cred că ar trebui să ne ajutăm reciproc să trecem prin această junglă de informații încâlcite. Promit să raportez mereu orice informație utilă pe care o găsesc vreodată prietenelor mele, de exemplu, că nu trebuie să încerce să-și autodiagnosticheze infecția prin mirosul ei. Vă sfătuiesc doamnelor să procedaţi la fel. Necunoscătoarele unite vor deveni în curând experte. Apropo, "punctul G" nu este același cu clitorisul. Am căutat pe Google.

Sfatul lui Idelyn pentru “posesoarele de vagin neinformate”: dacă nu sunteți sigure că aveți ciupercă sau infecție bacteriană, avem produsele perfecte pentru voi! Verificaţi gama intimă Beliema.

Articole recomandate

Igiena intimă în copilărie: Cum să le vorbești copiilor despre asta?

Educația despre igienă începe în copilărie, când copiii își descoperă corpul, inclusiv părțile ascunse de scutece. Reacțiile părinților la curiozitățile copiilor sunt cruciale. Interdicțiile și dezaprobarea părinților pot genera copiilor sentimente negative legate de propriile corpuri, de la vârste foarte fragede. Ca părinți, trebuie să fiți deschiși la faptul că toată curiozitatea copiilor de a-și descoperi corpurile este o parte importantă a dezvoltării lor sănătoase, încă din primii ani de viață. Este responsabilitatea părinților să le dea copiilor răspunsurile potrivite la întrebări și sfaturile pe care să le urmeze.


Oare trăim într-adevăr într-o societate pudică?

Chiar și o propoziție simplă ca "trăim într-o societate pudică" are un fundal foarte complex. Un motiv important pentru asta ar putea fi lipsa de educație. Dacă ne uităm atent, vom vedea că în multe țări, educația sexuală, măsurile anticoncepționale, de planificare a familiei sau de creșterea copiilor nu sunt încă introduse în curriculum-ul național. Deși trăim în secolul 21, copiii se consultă adesea reciproc pentru informații cu privire la sex și la corpul lor.


Gama Idelyn

Beliema de la Idelyn

Candidoză sau infecție bacteriană? Soluția complexă în tratamentul și prevenția infecțiilor vaginale.

VEZI PRODUSELE

Urinal de la Idelyn

Prima gamă complexă din România
în categoria produselor urologice.

VEZI PRODUSELE