Ce se ascunde în spatele infecțiilor tractului urinar

Sexul poate fi un factor important în apariția senzației de usturime

Să urinezi după sex e extraordinar. Cel puțin în prevenirea infecțiilor tractului urinar (ITU).  

Probabil că ai crescut auzind “Nu te așeza unde e rece, s-ar putea să te îmbolnăvești acolo jos”. Dar frigul are puțin de-a face cu toate astea. Cercetările științifice au demonstrat că sexul este implicat în marea majoritate a cauzelor ITU, ceea ce îl face cel mai mare factor de risc pentru apariția senzației de usturime.

Și asta poate să îți taie tot cheful, nu-i așa? Fii fără griji. O vizită scurtă la toaletă și eviți toate simptomele inconfortabile ale ITU. Cum ar fi senzația de usturime din timpul urinării și mersul la toaletă de zeci de ori pe zi. Sună prea ușor ca să fie adevărat? Dar așa este! Adevărul gol-goluț.

Dar stai! Ce are de a face sexul cu infecțiile tractului urinar (ITU)?

Înainte de a renunța la toată lenjeria sexy și la întâlniri, hai să clarificăm relația dintre sex și ITU. După cum știi, în jurul anusului există bacterii. Acolo le este locul, ca parte organică a microflorei din intestinul nostru. Dar în timpul actului sexual, penisul sau vibratorul pot duce unele dintre aceste bacterii către intrarea în uretră, care se află fix deasupra vaginului. Și aceste bacterii, care sunt la locul lor în anus, nu sunt la fel de binevenite în uretra noastră, de unde se pot duce către vezica urinară și pot cauza infecții ale tractului urinar. De fapt, este vorba despre bacteria“bună” aflată în locul “rău”.

OK, înteleg asta. Dar ce are de-a face urinatul cu asta?

Acum că ai înțeles că bacteriile din anus nu au ce căuta în vezica urinară, e ușor de explicat cum ajută urinarea. Ghiciți? E simplu. Așa cum penisul poate aduce bacteriile în uretră, urinarea le poate spăla. La fel cum intrușii care încearcă să se cațere într-o conductă sunt îndepărtați de un șuvoi de apă. Câteva picături nu îi vor îndepărta pe intruși. Așa că ai grijă să fii întotdeauna hidratată, ca să poți îndepărta bacteriile.

Și dacă deja am simptome? Urinatul ajută?

Ajută, desigur. Pentru că urinatul îndepărtează intrușii, ți-aduci aminte? Dar dacă deja ai simptome, asta înseamnă că unele bacterii au intrat deja în uretră. În acest caz, ai avea nevoie de ajutor suplimentar ca să le poți îndepărta. Acum poți folosi Urinal Akut. O singură capsulă pe zi te ajută să scapi de disconfort și de senzația de usturime din tractul urinar inferior și, de asemenea, facilitează eliminarea bacteriilor, prin intermediul urinei. O modalitate simplă de a scăpa de problemele tractului urinar.

Urinal Akut are în compoziția sa extract foarte concentrat de merișor, Vitamina D și conține splinuță, care contribuie la funcționarea în limite normale a procesului de eliminare a urinei.

Articole recomandate

Igiena intimă în copilărie: Cum să le vorbești copiilor despre asta?

Educația despre igienă începe în copilărie, când copiii își descoperă corpul, inclusiv părțile ascunse de scutece. Reacțiile părinților la curiozitățile copiilor sunt cruciale. Interdicțiile și dezaprobarea părinților pot genera copiilor sentimente negative legate de propriile corpuri, de la vârste foarte fragede. Ca părinți, trebuie să fiți deschiși la faptul că toată curiozitatea copiilor de a-și descoperi corpurile este o parte importantă a dezvoltării lor sănătoase, încă din primii ani de viață. Este responsabilitatea părinților să le dea copiilor răspunsurile potrivite la întrebări și sfaturile pe care să le urmeze.


Crezi că știi totul despre infecțiile vaginale?

Ar putea fi surprinzător să aflați asta dar conform studiilor Idelyn, două treimi din femeile din Europa Centrală și de Est s-au confruntat cu infecții vaginale cel puțin o data in viața lor. În Statele Unite cifra este chiar mai ridicată și ajunge la 75 la sută. Ce este mai șocant este faptul că cele mai multe dintre persoanele afectate nu au nici o idee despre cauze și despre cum să le evite. Cu ajutorul expertului nostru ginecolog vom încerca să clarificăm câteva concepții greșite despre infecțiile vaginale.


Gama Idelyn

Beliema de la Idelyn

Candidoză sau infecție bacteriană? Soluția complexă în tratamentul și prevenția infecțiilor vaginale.

VEZI PRODUSELE

Urinal de la Idelyn

Prima gamă complexă din România
în categoria produselor urologice.

VEZI PRODUSELE