Chiar te îmbolnăvești dacă te așezi pe gresie?

Toamna și iarna pot face viețile femeilor foarte amare. Când vremea șe răcește și devine umedă, problemele de tract urinar apar și reapar foarte ușor. Persoanele mai sensibile la frig pot suferi mai des de simptome neplăcute cum ar fi nevoia de a urina mai des, sângerări, usturimi, urină tulbure sau urât mirositoare și chiar dureri în zona de jos a abdomenului. Cu puțină grijă și atenție cele mai multe dintre aceste probleme pot fi prevenite.

Bănci reci și talie dezgolită

În copilărie ai fost deseori avertizată să nu te așezi pe bănci reci sau pe pietre ca să nu răcești?

Deseori auzi că iarna simptomele infecțiilor urinare apar ca un rezultat al îmbrăcatului inadecvat la vreme, cum ar fi talia dezgolită. E nevoie să sublinem că, în ciuda acestor superstiții, expunerea la vreme rece sau șezutul pe o suprafață rece nu te îmbolnăvește.

Suprafețele reci sunt doar un catalizator

Îmbolnăvitul și vremea rea sunt conectate una cu cealaltă. Frigul încetinește circulația sanguină, drept pentru care capacitatea naturală a corpului de a se apăra scade. Din acest motiv, corpurile femeilor sunt mai susceptibile la bacterii care se găsesc în tractul urinar și astfel pot ajunge în vezica urinară și rinichi, unde pot cauza infecții.

Alți factori de risc

Anumite stiluri de viață și obiceiuri sexuale pot crește riscurile de infecții urinare. În timpul sexului, bacteriile inofensive care trăiesc în mod natural în vagin pot ajunge în scurta uretră feminină, iar de acolo pot urca în vezică. Acesta este motivul pentru care este esențială golirea vezicii imediat dupa fiecare raport sexual, cu cât mai repede cu atât mai bine.

De asemenea, este crucială menținerea igienei intime pentru prevenirea accesului germenilor din anus în uretră. Fiți foarte atente la curățirea zonei din apropierea anusului și a vaginului. Merită subliniat că direcția corectă a ștersului zonei genitale este întotdeauna din față către spate, prevenind germenii din anus să ajungă în uretră. Luatul de antibiotice poate schimba aciditatea naturală a pH-ului vaginului. Luatul de anumite medicamente poate scădea numărul de lactobacili. Echilibrul natural al florei vaginale joacă un rol important în controlul înmulțirii organismelor dăunătoare. De aceea trebuie menținut echilibrul natural al florei vaginale, evitând supra multiplicarea organismelor dăunătoare.

Modalități de a îndepărta problema

Este esențial să consumi alimente sănătoase, nu doar în zilele fierbinți de vară, dar și în zilele de iarnă. Trebuie să fim atente la cantitatea de lichide consumate. Consumul de 2-3 litri de apă zilnic poate scădea riscul infecțiilor urinare prin creșterea nevoii de a urina, ceea ce se traduce prin eliminarea bacteriilor din vezică înainte ca ele să se înmulțească prea mult. Aceasta ajută și la menținerea urinei mai puțin concentrate, scăzând șansele de iritare a tractului urinar. Vitamina C, zincul, vitamina D și alte substanțe ajută la menținerea sistemului imunitar în funcțiune. În consecință, ajutând cu aceste mijloace organismul, nu mai este necesar să-ți faci griji despre frig.

Articole recomandate

Ce ai în dormitor – un iubit rafinat sau un Tarzan derutat?

Una dintre cele mai întâlnite preconcepții despre sex este aceea că “sex face toată lumea”. Poate că nu ar fi o preconcepție dacă ar implica doar că îl facem și nu ar presupune că acțiunea în sine garantează satisfacția. Pentru că l-om face mulți, dar nu toți știm ce facem și nu toți facem o treabă de calitate (respectiv satisfăcătoare pentru ambele părți). De ce? Păi în primul rând pentru că nu vorbim despre asta. Ne sfiim să discutăm despre orice problemă legată de sex sau de organele sexuale. Prezervativele se cer pe șest și se ascund sub cumpărături. Automedicația te scutește să îți descrii problemele la farmacie. Și da, aici iar o să vă spun că foarte mulți dintre noi se tratează “după ureche”, pentru că asta scutește de rușinea pronunțării unor cuvinte precum secreție vaginală sau mâncărimi inghinale. Dacă poți să rezolvi treaba doar cu pronunțarea unui nume de medicament, ce contează că nu folosește la nimic. În fine, să revin la temă...


Crezi că știi totul despre infecțiile vaginale?

Ar putea fi surprinzător să aflați asta dar conform studiilor Idelyn, două treimi din femeile din Europa Centrală și de Est s-au confruntat cu infecții vaginale cel puțin o data in viața lor. În Statele Unite cifra este chiar mai ridicată și ajunge la 75 la sută. Ce este mai șocant este faptul că cele mai multe dintre persoanele afectate nu au nici o idee despre cauze și despre cum să le evite. Cu ajutorul expertului nostru ginecolog vom încerca să clarificăm câteva concepții greșite despre infecțiile vaginale.


Gama Idelyn

Beliema de la Idelyn

Candidoză sau infecție bacteriană? Soluția complexă în tratamentul și prevenția infecțiilor vaginale.

VEZI PRODUSELE

Urinal de la Idelyn

Prima gamă complexă din România
în categoria produselor urologice.

VEZI PRODUSELE