Crezi că știi totul despre infecțiile vaginale?

Ar putea fi surprinzător să aflați asta dar conform studiilor Idelyn, două treimi din femeile din Europa Centrală și de Est s-au confruntat cu infecții vaginale cel puțin o data in viața lor. În Statele Unite cifra este chiar mai ridicată și ajunge la 75 la sută. Ce este mai șocant este faptul că cele mai multe dintre persoanele afectate nu au nici o idee despre cauze și despre cum să le evite. Cu ajutorul expertului nostru ginecolog vom încerca să clarificăm câteva concepții greșite despre infecțiile vaginale.

Secrețiile vaginale înseamnă că aveți o infecție?

Nu neapărat. Multe femei cred că scurgerile vaginale sunt cel mai adesea un simptom de infecție dar acest lucru nu este adevărat. În mod normal vaginul unei femei produce o scurgere care poate varia în cantitate și consistență în timpul ciclului menstrual. Deci, dacă aveți așa ceva, nu intrați în panică. Ar trebui să suspectați o infecție numai dacă culoarea, consistența și mirosul scurgerilor se schimbă sau dacă există mâncărime sau iritare.

Îmi cunosc corpul și știu ce este în neregulă cu el

Greșit, deoarece simptomele de infecții cu candida și bacterii sunt foarte asemănătoare. Acest lucru face diagnosticul dificil. Există ginecologi cu experiență care vor fi capabili să vă spună care este cauza problemelor chiar și fără un test prealabil. Chiar și ei însă vor face un test Papanicolau si-l vor trimite la laborator pentru a fi 100% siguri.

Deci, dacă chiar vreți să fiți sigure cu privire la cauzele care stau la baza simptomelor neplăcute, întotdeauna mergeți la medic. Ginecologul trebuie să preleveze material pentru un test Papanicolau si să-l trimită la laborator. Aceasta este singura modalitate prin care se poate ști cu certitudine care este cauza care stă la baza neplăcerilor voastre. Deși candidoza provoacă mai mult mâncărime, să nu credeți că, doar pentru că aveți aceleași simptome, știți care este problema.

Dușurile vaginale ajută!

Este o concepție greșită comună că dușurile vaginale ajută la prevenirea infecțiilor. Adevărul este că majoritatea medicilor de la Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie nu recomandă această practică. Totuși, conform datelor lor, 20-40 la suta din femeile americane fac dușuri vaginale regulat.

Într-un vagin sănătos, bacteriile bune și rele sunt în echilibru și se menține nivelul PH natural. Dușurile vaginale pot perturba acest echilibru natural și aciditatea naturală în vaginul sănătos. Schimbarea poate provoca înmulțirea ciupercii candida, care este deja prezentă în mediul vaginal uman. Astfel, în loc de a le preveni, dușurile pot ajuta de fapt la dezvoltarea infecțiilor cu candida. Perturbarea echilibrului poate provoca și înmulțirea bacteriilor rele și implicit activarea unor infecții bacteriene. În concluzie, mai ales în timpul unei infecții bacteriene, dușurile nu sunt recomandate, pentru că pot împinge bacteriile rele în sus, în uter, provocând infecții.

Este suficient să folosesc săpun pentru igiena intimă?

Din păcate acest lucru nu este adevărat. Femeile care folosesc geluri de duș si săpun pentru vaginul lor se expun unui risc mai mare de a face candidoză și infecții bacteriene. În mod normal corpul tău găzduiește bacterii bune și rele care ajuta la menținerea echilibrului PH-ului în zona intimă. Dar produsele parfumate, de exemplu săpunul și gelul de duș, pot schimba cu ușurință aciditatea naturală a vaginului si crea condiții pentru candidoză și infecții bacteriene.

Nou: Folosește Beliema Effect timp de zece zile și vei scăpa de infecția vaginală.

Femeile ar trebui să utilizeze produse dedicate de igienă intimă pentru a îngriji aceste părți speciale ale sexului feminin. Dacă te confrunți cu infecții intime asigură-te că săpunul intim are o formulă adecvată și oferă protecție specială, nu numai din punct de vedere igienic. Vrei să te documentezi în acest sens? Apelează la farmacistul nostru pentru sfaturi!

Pot lua infecția vaginală în timpul actului sexual?

Poate cel mai important lucru de știut despre infecțiile bacteriene si cu candida este că acestea sunt foarte rar transmise prin contact sexual. Candidoza nu e de obicei transmisă prin contact sexual și nici nu e considerată o boala cu transmitere sexuala. De fapt, aceste infecții sunt normale în viața unei femei. În cazuri rare, infecțiile se pot răspândi atunci când un cuplu face sex neprotejat, dar riscul este scăzut. Cu toții avem bacterii în corp, fie că facem sex sau nu, și sunt multe motive pentru care ar putea exista o creșterea exagerată de candida, dar sexul nu este unul dintre ele. Pentru informații specifice citește și răspunsurile experților.

Grija pentru corpul nostru face parte din viața noastră: dușul, spălatul pe dinți, spălatul părului, folosirea unor creme hidratante, aplicarea machiajului fac toate parte din rutina zilnică a unei femei. Dacă mă iubesc pe mine, de ce atunci nu-mi pasă mai mult de vaginul meu?

Știai și că o toaletă publică prost îngrijită, o seară la sala de fitness sau o baie plăcută departe de casă pot cauza infecții vaginale? Un gel special Beliema Expert de la Idelyn te ajută însă să previi atât infecțiile bacteriene, cât și pe cele cauzate de ciuperci. 

Sursa: Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor

Articole recomandate

Nu trebuie doar să tratezi infecțiile vaginale, ci să o faci ca la carte!

Știai că nu doar candidoza, dar în mai bine de 50% din cazuri bacteriile sunt cele care cauzează infecțiile vaginale? Ești sigură că știi care dintre ele e vinovată de simptomele tale? Trebuie să fim sincere: fără o examinare ginecologică, n-ai cum să știi dacă infecția vaginală este cauzată de candidoză sau bacterii. Medicul László Pétervári, ginecolog, îți explică de ce e foarte important un diagnostic potrivit și cum poți scăpa de simptome.


De ce mimează femeile orgasmul?

O să încep cu scena, probabil deja cunoscută, din filmul Când Harry o întâlnește pe Sally. Nu mă pot abține, este absolut irezistibilă. Majoritatea femeilor au mimat orgasmul la un moment dat al existenței lor, spune Sally. Da, dar niciodată cu mine, spune Harry, sigur de el. După care urmează „demonstrația” magnifică a lui Sally. Nu știu dacă scenaristul s-a documentat, dar cert este că afirmația lui Sally este adevărată. Țineți-vă bine, stimați domni – studiile spun că 67% dintre femei fac asta. Și dacă aveți tendința să protestați, asta e doar pentru că Harry avea și el dreptate – deși majoritatea cred că mimatul orgasmului e o realitate, doar 20% dintre bărbați cred că asta s-a petrecut cu partenerele lor. Și (evident doar cei care admit asta) mai recunosc și că dovada că partenerele lor ar face acest lucru, i-ar stresa maxim. Ceea ce confirmă științific zicala conform căreia femeile mimează orgasmul pentru că ele cred că bărbaților le pasă. În altă ordine de idei, doamnelor, surpriză – 28% dintre bărbați se ocupă și ei, ocazional, cu mimatul.


Gama Idelyn

Beliema de la Idelyn

Candidoză sau infecție bacteriană? Soluția complexă în tratamentul și prevenția infecțiilor vaginale.

VEZI PRODUSELE

Urinal de la Idelyn

Prima gamă complexă din România
în categoria produselor urologice.

VEZI PRODUSELE