Mituri și informații reale despre igiena intimă

Igiena intimă este încă un tabu pentru multe femei. Să vorbești despre acest subiect este crucial, de vreme ce îngijirea corectă a zonelor delicate poate preveni probleme de tract urinar, cum ar fi infecții, iritații și mirosuri neplăcute. Întrucât poți găsi multe informații greșite despre acest subiect, e momentul să clarificăm niște aspecte cheie.

Igiena zonei intime: Cum? Cât de des?

Menținerea igienei zonei intime este foarte importantă pentru femei. Poate că ai auzit deja că, cu cât speli mai des zonele intime, cu atât este mai bine. Ei bine, nu este adevărat. Vaginul este capabil să se curețe singur și lactobacilii care trăiesc în mucoasa lui îl mențin sănătos și echilibrat. Deci nu este necesară spălarea vaginului în interior. Spălarea vaginului și a vulvei o dată pe zi este suficientă. Se recomandă fie folosirea produselor speciale pentru igienă intimă în locul unui săpun obișnuit, fie doar clătirea cu apă caldă. Pielea vulvei este foarte sensibilă, așa că trebuie spălată cu grijă, cu mâinile, fără a freca și evitând iritarea acestei zone foarte sensibile. În timpul menstruației este crucială păstrarea zonei intime curate și proaspete. Nu uita niciodată să te speli pe mâini înainte și după ce-ți schimbi absorbantele sau înainte de a folosi toaleta. Dacă ai un istoric de infecții urinare sau infecții vaginale îți recomandăm să folosești Beliema Expert Intimate Wash, un produs cu o formulă bogată, dar delicată, cu prebioticul BioEcolia. Acest produs a fost dezvoltat împreună cu medici ginecologi. Întreabă despre el la farmacie. Poți citi și afla mai multe despre el aici.  Află recomandările experților pentru Beliema.

Regulă de bază: Șterge-te din față către spate!

După fiecare vizită la toaletă, sterge-te cu hârtie igienică de la vagin către anus. Mereu șterge-ți zona genitală astfel și asigură-te că, după defecare sau atunci când te ștergi cu prosopul, germenii nu intră nici în tractul urinar și nici în vagin.

Să vorbim despre sex, baby

Ai impresia că faci tot ce se poate ca să previi infecțiile urinare, dar ele tot apar? Gândește-te și la sex. De multe ori, după o partidă de sex de neuitat, lungă și sălbatică, pot apărea probleme urinare. Motivul este că germenii din anus se mișcă mult mai ușor în timpul actului sexual. Femeile sunt mai susceptibile la infecții decât bărbații deoarece uretra lor este mai scurtă și este localizată lângă anus. În consecință, bacteriile care cauzează infecții urcă foarte ușor pe tractul urinar: uretră, vezică și rinichi. Poți diminua șansele apariției infecțiilor urinare dacă faci duș înainte de a face dragoste și dacă faci pipi după. Prin simpla golire a vezicii după sex, îndepărtezi de fapt germenii din uretră.

Reglează-ți sistemul imunitar

Este absolut necesar să-ți ajuți sistemul imunitar să mențină sănătoasă zona intimă. În acest fel organismul luptă mai repede și cu mai mult succes cu factorii externi. Ai grijă la dietă, consumă hrană sănătoasă și produse fermentate și vitamine în cantitățile corecte. Dacă, în ciuda tuturor precauțiilor, observi secreții vaginale mirositoare sau colorate în galben, verde sau roșu; senzații neplăcute, ca mâncărimi, durere sau arsuri când urinezi, fii suspicioasă și mergi la un medic specialist.

Cum te comporți după sex?

Igiena intimă. Cum să menții un vagin curat și sănătos

Este esențial să menții un vagin curat și sănătos, atât pentru confortul tău, cât și pentru sănătatea ta fizică. De asemenea, acest aspect este vital pentru sănătatea ta sexuală, pentru a evita contactarea unei infecții urinare sau a unor boli cu transmitere sexuală și a te putea bucura de o viață sexuală agreabilă. Vaginul are un sistem propriu de reglare a pH-ului, asta înseamnă că se autocurăță. Însă sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a facilita această funcție și a nu dezechilibra pH-ul vaginal, care are valori normale cuprinse între 3.8-4.5.


Igiena intimă în copilărie: Cum să le vorbești copiilor despre asta?

Educația despre igienă începe în copilărie, când copiii își descoperă corpul, inclusiv părțile ascunse de scutece. Reacțiile părinților la curiozitățile copiilor sunt cruciale. Interdicțiile și dezaprobarea părinților pot genera copiilor sentimente negative legate de propriile corpuri, de la vârste foarte fragede. Ca părinți, trebuie să fiți deschiși la faptul că toată curiozitatea copiilor de a-și descoperi corpurile este o parte importantă a dezvoltării lor sănătoase, încă din primii ani de viață. Este responsabilitatea părinților să le dea copiilor răspunsurile potrivite la întrebări și sfaturile pe care să le urmeze.


ÎNCEPE SEX QUIZ-UL

Gama Idelyn

Beliema de la Idelyn

Candidoză sau infecție bacteriană? Soluția complexă în tratamentul și prevenția infecțiilor vaginale.

VEZI PRODUSELE

Urinal de la Idelyn

Prima gamă complexă din România
în categoria produselor urologice.

VEZI PRODUSELE