Nu păstra tăcerea!

Vocabularul nostru este definit de relația noastră cu vaginul. De ce nu avem un cuvânt acceptabil pentru vagin? Expertul nostru crede că vocabularul nostru este definit de relația pe care o avem cu organele noastre genitale.

Care este motivul pentru toate astea? E complicat, dar hai să aflăm pas cu pas!

Copiii, în special băieții mici, își descoperă organele genitale destul de devreme în viață, in jurul vârstei de 2 - 3 ani. Le place să se joace cu penisul și de multe ori pun mâinile în pantaloni lor atunci când nu mai au nevoie de scutec. Ei consideră că penisul e o parte firească a corpului lor ca degetele de la mâini sau de la picioare, ceea ce nu este de mirare, pentru că tot ce trebuie să facă este să privească în jos ca să-l vadă. Atingerea penisului declanșează imediat o senzație plăcută pe care nu prea au cum s-o uite. Mai mult, chiar mediul îi încurajează să facă acest lucru.

Vaginul fetei, pe de altă parte, este ascuns. Indiferent cât de mult s-ar uita, ele nu văd, doar îl simt. Ele trebuie să-și atingă trupul ca să obțină informații despre ceea ce este acolo jos. Dar își duc mâinile între picioare, anturajul lor reacționează complet diferit decât o face cu băieții.

"Ugh. Nu face asta! Ia-ți mâinile de acolo!"

În cazul în care nu a fost suficient acest „Ugh”, părinții le dau adesea peste mâna fetelor lor când văd ce fac. Practic, tot ceea ce se întâmplă acolo - pipi, defecație, ajungând mai târziu chiar și la menstruație - devine "Ugh", interzis și rușinos.

Este aproape firesc că adolescenții încep să masturbeze singuri. Întregul proces începe în grădiniță atunci când este deja asociat cu plăcerea, numai că fără ejaculare.

După atingerea maturității biologice și sosirea primului vis umed, situația se îmbunătățește. Odată cu ejacularea vine plăcerea și apoi, 90-95 la suta din băieți se masturbează regulat. Sentimentul nu este cu mult diferit după prima întâlnire sexuală, să nu mai vorbim de responsabilitatea care revine femeilor. Plăcerea vine în mod natural, bărbații trebuie doar să-și facă griji cu privire la erecție și la dimensiunea penisului.

Factorul Tabu de discurs public legat de vagin face fetele mai puțin conștiente de corpul lor, ceea ce le-ar putea face mai vulnerabile la problemele legate de igiena, și astfel la diferite boli genitale. Chiar dacă am devenit mai deschiși în privința acestor lucruri în secolul 21, nu prea este încă loc pentru îmbunătățiri.

Nou: Folosește Beliema Effect timp de zece zile și vei scăpa de infecția vaginală.

Femeile nu-și dau nume vaginului niciodată. Si, după cum am discutat deja, nu avem cu adevărat un cuvânt acceptabil pentru el. Cuvântul vagin nu este folosit conversația de zi cu zi. Termenul de vulvă este utilizat doar de cei familiarizați cu Orientul Îndepărtat. La medic, am putea folosi clitoris, dar având în vedere toate cele de mai sus, nu este neobișnuit că femeile încă se confruntă cu găsirea unui nume adecvat, atunci când vorbesc despre părțile lor intime în public.

Când vom fi în măsură să vorbim deschis?

Pentru femei este foarte important să vorbească deschis despre vaginul lor, pentru a scăpa de toate complexele din copilărie. Ele trebuie să-și accepte propriul sex și corp. 

De curiozitate petrece măcar câteva minute citind un forum pentru femei pe Internet și vei fi șocată. "Mă tem că vaginul meu este prea urât". "O parte este mai mare decât cealaltă. Ce va spune noul meu iubit?" "În școală mi s-a spus că miroase a pește. De atunci, nu-mi place să mă dezbrac în fața altora."

Vrei să ști recomandarea noastra? Iubește-ți vaginul și te va iubi înapoi!

Articole recomandate

De ce mimează femeile orgasmul?

O să încep cu scena, probabil deja cunoscută, din filmul Când Harry o întâlnește pe Sally. Nu mă pot abține, este absolut irezistibilă. Majoritatea femeilor au mimat orgasmul la un moment dat al existenței lor, spune Sally. Da, dar niciodată cu mine, spune Harry, sigur de el. După care urmează „demonstrația” magnifică a lui Sally. Nu știu dacă scenaristul s-a documentat, dar cert este că afirmația lui Sally este adevărată. Țineți-vă bine, stimați domni – studiile spun că 67% dintre femei fac asta. Și dacă aveți tendința să protestați, asta e doar pentru că Harry avea și el dreptate – deși majoritatea cred că mimatul orgasmului e o realitate, doar 20% dintre bărbați cred că asta s-a petrecut cu partenerele lor. Și (evident doar cei care admit asta) mai recunosc și că dovada că partenerele lor ar face acest lucru, i-ar stresa maxim. Ceea ce confirmă științific zicala conform căreia femeile mimează orgasmul pentru că ele cred că bărbaților le pasă. În altă ordine de idei, doamnelor, surpriză – 28% dintre bărbați se ocupă și ei, ocazional, cu mimatul.


Igiena intimă în copilărie: Cum să le vorbești copiilor despre asta?

Educația despre igienă începe în copilărie, când copiii își descoperă corpul, inclusiv părțile ascunse de scutece. Reacțiile părinților la curiozitățile copiilor sunt cruciale. Interdicțiile și dezaprobarea părinților pot genera copiilor sentimente negative legate de propriile corpuri, de la vârste foarte fragede. Ca părinți, trebuie să fiți deschiși la faptul că toată curiozitatea copiilor de a-și descoperi corpurile este o parte importantă a dezvoltării lor sănătoase, încă din primii ani de viață. Este responsabilitatea părinților să le dea copiilor răspunsurile potrivite la întrebări și sfaturile pe care să le urmeze.


Igiena intimă. Cum să menții un vagin curat și sănătos

Este esențial să menții un vagin curat și sănătos, atât pentru confortul tău, cât și pentru sănătatea ta fizică. De asemenea, acest aspect este vital pentru sănătatea ta sexuală, pentru a evita contactarea unei infecții urinare sau a unor boli cu transmitere sexuală și a te putea bucura de o viață sexuală agreabilă. Vaginul are un sistem propriu de reglare a pH-ului, asta înseamnă că se autocurăță. Însă sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a facilita această funcție și a nu dezechilibra pH-ul vaginal, care are valori normale cuprinse între 3.8-4.5.


Gama Idelyn

Beliema de la Idelyn

Candidoză sau infecție bacteriană? Soluția complexă în tratamentul și prevenția infecțiilor vaginale.

VEZI PRODUSELE

Urinal de la Idelyn

Prima gamă complexă din România
în categoria produselor urologice.

VEZI PRODUSELE