Ți-ai văzut propriul vagin?

Dacă credeți că toată lumea își cunoaște propriul corp, vă înșelați. Un studiu realizat în anii optzeci a dovedit deja că multe femei nu au nici cea mai vagă idee despre cum arată vaginul lor. Un psiholog din New York, Lucille Blum a rugat zeci de femei să-și deseneze propriile organe genitale. Rezultatele au fost șocante: mai mult de jumătate dintre ele au uitat să-și deseneze clitorisul.

Nemaivăzut

Deși au trecut mai bine de 20 de ani, situația nu s-a schimbat cu adevărat. Un antrenor de fitness american a postat o întrebare foarte ciudată pe internet: el căuta femeile care nu și-și mai văzuseră vaginul până atunci. Nu unul, nu două, ci zeci răspunsuri. Ce e mai surprinzător: nu au fost adolescente, ci femei de treizeci de ani, patruzeci și chiar cincizeci de ani.

Cele chestionate au enumerat câteva motive pentru care nu și-au examinat părțile intime. Unele au spus că sunt prea grase, altele că nu au încredere și au crezut că ar fi urât și, din păcate unele dintre ele suferiseră traume anterioare, cum ar fi violul și abuzul.

Pot fi salvate vieți

Poate că nu ai considerat important să îți examinezi propriul vagin. Dar dacă acest lucru este adevărat, trebuie să știi: nu este o idee bună. Cunoașterea propriul corp este importantă atât din motive psihologice cât și de sănătate. Dar de ce?

„Este un sentiment eliberator să ne cunoaștem propriul corp" - a răspuns mai devreme Dr. Alyssa Dweck, ginecolog american. Autoarea cărții, „V de la vagin”, de asemenea, a avertizat că examinarea periodică a organelor genitale poate ajuta la prevenirea problemelor de sănătate foarte grave.

Noi alunite, răni, pustule sau uneori chiar scurgeri vaginale neobișnuit de dense, toate sunt un motiv bun să vă faceți o programare la medic.

"Dacă observați ceva neobișnuit, mergeți la ginecolog" - aceasta este sfatul expertului nostru. Desigur, trebuie să adăugăm că trebuie să vă examinați în mod regulat, altfel nu veți ști ce este normal.

Cum trebuie procedat

Dacă vă decideți să acționați, aceasta este ceea ce ar trebui să faceți: luați o mică oglindă, mergeți în baie și puneți un picior pe toaletă sau pe marginea căzii. Acesta este unghiul din care vaginul este cel mai vizibil și este modul în care puteți garanta părților voastre intime viață lungă și fericită. Vă dorim vizionare plăcută!

Participă la conversație: 
Ți-ai văzut propriul vagin? 

Articole recomandate

Igiena intimă. Cum să menții un vagin curat și sănătos

Este esențial să menții un vagin curat și sănătos, atât pentru confortul tău, cât și pentru sănătatea ta fizică. De asemenea, acest aspect este vital pentru sănătatea ta sexuală, pentru a evita contactarea unei infecții urinare sau a unor boli cu transmitere sexuală și a te putea bucura de o viață sexuală agreabilă. Vaginul are un sistem propriu de reglare a pH-ului, asta înseamnă că se autocurăță. Însă sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a facilita această funcție și a nu dezechilibra pH-ul vaginal, care are valori normale cuprinse între 3.8-4.5.


Infecția urinară la femeie

Infecția urinară deţine locul al doilea ca frecvenţă în topul infecţiilor din organism. Femeile sunt în special predispuse la infectii urinare, din cauza lungimii scurte a uretrei. Una din cinci femei dezvoltă o infecție urinară în cursul vieţii. Majoritatea infectiilor urinare survin la femei sănătoase, active sexual, sunt limitate la tractul urinar inferior (uretra și vezica urinară), nu recidivează şi răspund bine la tratamentul antibiotic. Simptomele principale sunt legate de micţiune (urinat): micţiunile sunt frecvente, dureroase (disurie), imperioase şi, în cazuri severe, urina este amestecată cu sânge (hematurie).


Gama Idelyn

Beliema de la Idelyn

Candidoză sau infecție bacteriană? Soluția complexă în tratamentul și prevenția infecțiilor vaginale.

VEZI PRODUSELE

Urinal de la Idelyn

Prima gamă complexă din România
în categoria produselor urologice.

VEZI PRODUSELE