Ți-ai văzut propriul vagin?

Dacă credeți că toată lumea își cunoaște propriul corp, vă înșelați. Un studiu realizat în anii optzeci a dovedit deja că multe femei nu au nici cea mai vagă idee despre cum arată vaginul lor. Un psiholog din New York, Lucille Blum a rugat zeci de femei să-și deseneze propriile organe genitale. Rezultatele au fost șocante: mai mult de jumătate dintre ele au uitat să-și deseneze clitorisul.

Nemaivăzut

Deși au trecut mai bine de 20 de ani, situația nu s-a schimbat cu adevărat. Un antrenor de fitness american a postat o întrebare foarte ciudată pe internet: el căuta femeile care nu și-și mai văzuseră vaginul până atunci. Nu unul, nu două, ci zeci răspunsuri. Ce e mai surprinzător: nu au fost adolescente, ci femei de treizeci de ani, patruzeci și chiar cincizeci de ani.

Cele chestionate au enumerat câteva motive pentru care nu și-au examinat părțile intime. Unele au spus că sunt prea grase, altele că nu au încredere și au crezut că ar fi urât și, din păcate unele dintre ele suferiseră traume anterioare, cum ar fi violul și abuzul.

Pot fi salvate vieți

Poate că nu ai considerat important să îți examinezi propriul vagin. Dar dacă acest lucru este adevărat, trebuie să știi: nu este o idee bună. Cunoașterea propriul corp este importantă atât din motive psihologice cât și de sănătate. Dar de ce?

„Este un sentiment eliberator să ne cunoaștem propriul corp" - a răspuns mai devreme Dr. Alyssa Dweck, ginecolog american. Autoarea cărții, „V de la vagin”, de asemenea, a avertizat că examinarea periodică a organelor genitale poate ajuta la prevenirea problemelor de sănătate foarte grave.

Noi alunite, răni, pustule sau uneori chiar scurgeri vaginale neobișnuit de dense, toate sunt un motiv bun să vă faceți o programare la medic.

"Dacă observați ceva neobișnuit, mergeți la ginecolog" - aceasta este sfatul expertului nostru. Desigur, trebuie să adăugăm că trebuie să vă examinați în mod regulat, altfel nu veți ști ce este normal.

Cum trebuie procedat

Dacă vă decideți să acționați, aceasta este ceea ce ar trebui să faceți: luați o mică oglindă, mergeți în baie și puneți un picior pe toaletă sau pe marginea căzii. Acesta este unghiul din care vaginul este cel mai vizibil și este modul în care puteți garanta părților voastre intime viață lungă și fericită. Vă dorim vizionare plăcută!

Participă la conversație: 
Ți-ai văzut propriul vagin? 

Articole recomandate

La ce folosește să ai o relație bună cu vaginul tău

Nu știu voi cum ați fost crescute, dar la mine acasă nu se pronunța cuvântul „vagin”. Când eram mică, mama făcea referire la întreaga zonă în chestiune utilizând apelativul „bună”. Cel mai frecvent apelativul cu pricina se împerechea  cu „rușine”. „Ia mâna de la bună că e rușine”, „ai grijă cum stai, e rușine”, etc. Când am crescut, am început toți să evităm orice referire cu privire la subiect. Așa că eu am crescut cu noțiunea de rușine atașată serios și sănătos de orice referire la sex sau organe sexuale. În adolescență am bântuit prin sexualitate cu confuzie și vinovăție, că, deh, era de rușine.Mă feream să mă ating. Mă feream să mă uit. Mă feream să întreb. Mă feream să apelez la medic. Am aflat mai apoi de la prietene că, în mare majoritate, și ele au fost crescute la fel. Și că și ele aveau o relație discutabilă cu vaginul lor.


Ești mironosiță sau … fată rea?

E un lucru ciudat: dacă îți place sexul și ai tendința să vorbești foarte mult despre asta, ți se atribuie cu ușurință termenul de "fată rea" . Pe de altă parte, dacă ești un pic rezervată, poate chiar timidă (sau pur și simplu simți că viața ta intimă nu e treaba nimănui) ai putea fi etichetată drept mironosiță. Ambele etichete sunt incredibil de periculoase pentru că sunt pe cale de a stabili limite sexualității feminine, în contextul regimului de patriarhat egocentrist.


Gama Idelyn

Beliema de la Idelyn

Candidoză sau infecție bacteriană? Soluția complexă în tratamentul și prevenția infecțiilor vaginale.

VEZI PRODUSELE

Urinal de la Idelyn

Prima gamă complexă din România
în categoria produselor urologice.

VEZI PRODUSELE